מתכון מרק בצל אנדלוסי


מתכון מרק בצל אנדלוסי עם שולף ליבת ירקות של לורךמצרכים (4 מנות)

4 בצלים גדולים 

2 שיני שום

1 כף טימין

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף זיתים שחורים קצוצים

1 כף פטרוזליה קצוצה

1 פלפל חריף

2 כפות שמן זית

1 כף רסק עגבניות

500 מ"ל ציר ירקות

4 כפות גבינת עיזים רכה

 

 

אופן ההכנה


1. לקלף את הבצלים ולבשל אותם במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזיוס.
2. לשלוף את ליבת הבצלים בעזרת שולף ליבת ירקות של לורך (עם הלהב הגדולה) ולאחר מכן להכניס חזרה לתנור ב 50 מעלות לשמירה על חום הבצלים
3. לקצוץ דק את ליבת הבצלים יחד עם השום.
4. לקצוץ לחתיכות קטנות את הפלפל החריף ולהוסיף לתערובת הבצל והשום. 
5. לחמם את שמן הזית במחבת עמוקה ולטגן את כל התערובת, תוך כדי הוספה של הפפריקה, הטימין ורסק העגבניות.
6. להוסיף את ציר הירקות, להביא לרתיחה ולצמצם באידוי למשך 5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הזיתים.
7. למלא את הבצלים בתערובת ולקשט מעל עם פטרוזיליה
8. להגיש מעל עם גבינת עזים מחוממת לצד ג'בטה טרייה