מחבתות לטיגון עוברות שידרוגים ושכלולים עם השנים. לאחרונה החלו להופיע מחבתות ציפוי מונע הידבקות (הידועות גם כמחבתות Non-Stick) ועדיין נשאלת השאלה – האם "טיגון" ו"שמן" הן מילים נרדפות או ששמן יכול לחזור ולהיות אמצעי לתיבול ושיפור טעמים.

 

 

מומחים לתזונה טבעית ושפים העוסקים בבישול בריא ממליצים להשתמש בכמה שפחות שמן בטיגון. השמן שמתחמם בטמפ' גבוהה עובר תהליכי חמצון הפוגעים בבריאות הגוף.  לכן יש צורך במחבתות וווקים  שבהם יהיה אפשר להקפיץ ירקות, לטגן בשר או דג ולהשתמש בשמן רק לאחר פעולת הטיגון בכדי לתבל את המזון.

 

מומחי הבישול של חברת פיסלר בגרמניה פיתחו מחבת עם ציפוי חדשני - Protectal Plus, מונע הידבקות ללא PFOA  העונה לשם מחבת PROTECTAL  ובו חידוש בינלאומי יחודי מסוגו – טיגון ללא שמן כלל. טיגון דגים, ביצים או ירקות יכולים להיטגן תוך זמן קצר ואת השמן ניתן להוסיף (במידה ומעוניינים בכל) לאחר גמר הטיגון. 

 

מחבת לטיגון ללא שמן עם ציפוי מונע הידבקות ללא טפלון