לאלו שהם בתחילת הדרך וגם לאלו שתמיד אוהבים להישאר מעודכנים ריכזנו את רשימת ציוד החובה לבשלנים הבריאים. ציוד שכל בשלן בריא חייב שיהיה לו בשימוש יומיומי וקבוע.

 

 בלנדר חזק 

בלנדר

מתחילים את היום בשייק ירוק, ממשיכים במרק ומקנחים בגלידה טבעונית.  הכנת גבינות, ממרחרים, רטבים, אייסים ומשקאות. מטבח בריא צריך בלנדר שעבוד בין 2-5 פעמים ביום.  הוספת מזונות על שלא תמיד קל ונוח לצרוך אותם על בסיס קבוע כנבטים, תותי גוג'י או קטנות מונבטות משתלבים נהדר בכל שייק שתכינו לעצמכם.

 

 

 

 

 

 

מסחטת מיצים

שתיית מיצים צלולים היא דרך מצויינת לגוון את התזונה בפירות, ירקות ועלים ירוקים שלא תמיד ישתלבו ויהיו טעמים בשייקים. שתיית מיצים צלולים גורמת לספיגת ויטמינים ומינרלים מהירה בגוף (עד 15 דקות!)  והיא אהובה ביותר על מבוגרים וילדים כאחד. מסחטת מיצים איכותית תעשה את העבודה כמו שצריך.

 

ווק הכולל סלסלת אידוי

הקפצה ואידוי הן שיטות הבישול הבריאות ביותר הקיימות. הווק צריך להיות רחב ובעל ידיות אחיזה נוחות, בעל בסיס צר

 אך כבד ויציב. מומלץ שהווק יהיה שלכם יהיה עשוי פלדת אל חלד 18/10.

 

סירים לבישול מהיר

השאיפה בבישול בריא היא לקצר עד כמה שניתן את זמן הבישול בכדי לשמור באופן מקסימלי על  הצבע, הטעם והערכים התזונתיים של מה שמבשלים. סירי פיסלר לדוגמה בעלי בסיס בישול לוכד חום המאפשר לקצר משמעותית את זן הבישול ואף לחסוך באנרגיה. בבחירת סירים יש לשים לב שהציפוי הוא ציפוי מלא של פלדת אל חלד 18/10. בחל מהסירים ניתן לגרום לשימור נוזלים והחזרתם לסיר בתהליך עיבוי ע"י שקע עיבוי על גבי המכסה  או שימוש בקוביית קרח. 

 

מחבתות לטיגון ללא שמן

בין אם אתם אוכלים בשר, צמחונים או טבעונים, חשוב שתכירו את סוגי המחבתות השונים בהם אין צורך להתשמש בשמן כלל.

 מבין המותגים המובילים יש לשים לב כי מחבתות בשר כוללות משטח צריבה NovoGrili ומחבתות לטיגון עדין יותר של ירקות ביצים ודגים המצוידות בציפוי ללא טפלון וללא PFOA  הציפוי המומלץ ביותר הוא ציפוי PROTECTAL.

 

 

 

סכינים קרמיות

סכינים שלא גורמים לתגובה כימית עם המזון. שימו לב שלא מדובר בציפוי קרמי מתקלף אלא בסכינים שבהם החומר הוא כולו קרמי. חשוב גם לודא שאלו סכינים חזקות ולא שבירות וכן שהידית שלהם נוחה לשימוש.

 

מייבש מזון

הכנת פירות וירקות מיובשים איננה בגדר מותרות. שיטת היבוש היא אחת השיטות המוצלחות והטעימות ביותר לשמור על המזון עם מלוא הערכים התזונתיים. אחד השימושים המרכזיים במייבש מזון הוא הכנת גרנולה ביתית והכנת קרקרים מדגנים וקטניות מונבטים. לכל מי שמעוניין להכין מזונות ללא גלוטן מייבש מזון הוא לבטח התשובה בשבילו.

 

פורסי מזון ומנדולינות

פורסי הירקות הן אחת ההמצאות החשובות והשימושיות במטבח הבריא. אם המטרה שלכם היא לשלב כמה שיותר פירות וירקות בתזונה שלכם: הכנת ספגטי מירקות, צ'יפסים דקים מבטטות או שומר ובכל צורה אחרת שתבחרו, בכדי לגרום לאוכל שלנו להיות לא רק בריא אלא גם יפה לעין.

 

קופסאות ומכסים לשימור מזון בוואקום

מי לא מכיר את הבעיה של הכנסת מזון למקרר בסירים או שימור של מזון במזווה לאורך זמן. לשם כך ניתן להשתמש במכסי סיליקון היוצרים ואקום על גבי קערות או בקופסאות עם משאבת וואקום הם פתרון טוב לא רק ליומיום אלא גם לנסיעות ארוכות ולטיולים. ניתן גם למצוא קנקן לשימור מיצים ושייקים בוואקום.  שימו לב שקופסאות הפלסטיק אינן מכילות BPA  (ביספינול A)

למוצרים נוספים קשורים:

פומפייה - פומפיית רצועות לחיתוך מהיר

אפיה - תבניות אפיה ללא שמן מסיליקון